کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر با مصرف ویتامین‌های گروه B

متخصصان قلب در یک مطالعه جدید تاکید کردند که مصرف مقادیر کافی ویتامین B9 (فولیک اسید) و ویتامین‌های گروه B در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی موثر است.

پزشکان یادآور شدند که غنی‌سازی مواد غذایی با این ویتامین‌ها از راهکارهای موثر برای مقابله با امراض قلبی و عروقی است.

هیپرهموسیستئینمی یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی-عروقی می‌باشد. همچنین یک مارکر حساس کمبود ویتامین B12  و فولیک‌اسید است. ویتامین  B12 و فولیک‌اسید می‌تواند یک نقش محافظتی در ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی داشته باشند. با توجه به محدودیت مطالعات انجام شده در مورد نقش ویتامین B12  و فولیک‌اسید در بیماران عروق کرونری، ما در این مطالعه سطح این دو فاکتور را در افراد کنترل و بیمارانی که درگیری عروق کرونر داشتند اندازه‌گیری نمودیم.
این مطالعه مورد شاهد بر روی ۱۳۹ نفر که تحت بررسی آنژیوگرافی عروق کرونر قرار گرفتند، انجام شد و سطح فولیک‌اسید و ویتامین  B12 در آن‌ها اندازه‌گیری شد و سپس این مقادیر در دو گروه با هم مقایسه گردید.
۱۳۹ نفر در این مطالعه شرکت کردند ۳۱٫۲ درصد افراد آنژیوگرافی کرونر طبیعی داشتند.  متوسط سن افراد  ۵۶٫۹۹±۱۱٫۴۳ سال بود. میانگین سطح فولیک‌اسید در افرادی که بیماری عروق کرونر داشتند کمتر از افراد کنترل بود. که از نظر آماری این تفاوت قابل توجه بود (P=0.04). میانگین سطح ویتامین  B12 در افرادی که بیماری عروق کرونر داشتند و در افراد کنترل به ترتیب ۴۵۱٫۴۳±۱۳۸٫۹۰  و  ۵۰۳٫۶۰±۱۹۹٫۳۵ پیکوگرم در میلی لیتر بود. اگر چه میانگین سطح ویتامین  B12 در افرادی که بیماری عروق کرونر داشتند در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود، اما از لحاظ آماری قابل توجه نبود (P=0.07).
نتیجه گیری: میانگین سطح ویتامین   B12و فولیک‌اسید در افرادی که بیماری عروق کرونر قلب داشتند پایین‌تر از افراد کنترل بود. به نظر می‌رسد که جایگزینی این ویتامین‌ها در افرادی که بیماری عروق کرونر دارند مفید است.

بر اساس تحقیقات محققین ژاپنی غذاهای غنی از انواع ویتامین‌های گروه B نظیر فولات و ویتامین B-6 نقش بسیار موثری در کاهش خطر مرگ ناشی از سکتۀ مغزی و ناراحتی قلبی دارد.

دراین تحقیقات تأثیر مصرف انواع ویتامین‌های گروه B بروی مردان و زنان بطور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت و یافتهها نشان داد که مصرف غذاهای حاوی ویتامینهای B در هر دو جنس ( مذکر و مونث ) دارای اثرات مفید فراوانی است.

یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که:

مصرف ویتامین فولات (Folate) و ویتامین B-6 باعث کاهش خطر ایست قلبی در مردان می‌شود.

مصرف ویتامین فولات و B-6 باعث کاهش خطر مرگ ناشی از سکتۀ مغزی و بیماری قلبی در زنان می‌شود .

منابع غذایی حاوی فولات عبارتند از سبزیجات، میوه‌جات، غلات کامل یا غنی شده، غلات غنی شدۀ صبحانه (با شیر مصرف می‌شود مثل کورن فلکس)، لوبیا و حبوبات.

منابع غذایی حاوی ویتامین B-6 عبارتند از: ماهی، سبزیجات، جگر، گوشت، دانه‌های غلات کامل و غلات غنی شدۀ‌ی صبحانه (fortified cereals)

این تحقیقات به مدت ۱۴ سال بروی ۲۳۱۱۹ مرد و ۳۵۶۱۱ زن در محدودۀ سنی ۴۰ تا ۷۹ سال در ژاپن صورت گرفت. محققین با بررسی نتایج این تحقیق، به ارزش ویتامین B-6  و فولات در کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی دست یافتند.

آن‌ها به بررسی ویتامین B12 و تأثیر آن نیز پرداختند اما چنین تأثیراتی را مشاهده نکردند.

محققین معتقدند که ویتامین B-6 و فولات با کاهش مقدار اسید آمینۀ هموسیستئین در خون سبب کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی وسکتۀ مغزی میگردند.

محققین معتقدند که اسیدآمینۀ هموسیستئین باعث تخریب لایۀ داخلی سرخرگ‌ها می‌شود و ایجاد لخته را تسریع می‌نماید. بررسی و تحقیق بیشتری باید بروی ویتامین‌های گروه B صورت گیرد زیرا نتایج این تحقیقات در جمعیت آسیایی بررسی شده است بنابراین لازم است این تحقیقات در جمعیت‌های دیگر نیز بررسی گردد.

براساس دستورالعمل انستیتو داروی آمریکا که شاخه‌ای از آکادمی بین المللی علوم است بر اساس سن و جنس مقدار ویتامین B6 مورد نیاز روزانه از ۳/۱ تا ۷/۱ میلیگرم می‌باشد و در مورد فولات، باید از مصرف زیاد آن پرهیز کرد و در افراد بالغ مقدار مورد نیاز روزانه ۴۰۰ میکروگرم توصیه می‌شود.

منبع :webMED  Health news

 

 

برای عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد کنید

آپوویتال (Apovital) یکی از بهترین برندهای مکمل غذایی آلمانی است که محصولاتش را با کیفیت بالا به مصرف کنندگانش در سراسر دنیا عرضه می کند.

کانال تلگرام

۹۸-۲۱-۷۵۹۴۸+

Hosted And Designed By PPAHost.org